Sastāvdaļas
Pildījums
-
Cukurs120 g
-
Āboli4 gab.
-
Sviests120 g
-
Citrona sula2 ēdamk.
Mīkla
-
Cukurs100 g
-
Mandeļu miltu220 g
-
Olas1 gab.
-
Sviests160 g
Pasniegšana
-
Saldējumsdekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Āboliem izgriez serdes un sagriež 8 šķēlēs.
Uz pannas izkausē cukuru, līdz tas pārvēršas šķidrā, dzidrā karamelē.
Pievieno sviestu un savāri karameli.
Liec traukā ābolus un citrona sulu.
Viegli maisot, apvāri 2-3 minūtes. Noņem no plīts.
Ieslēdz cepeškrāsni un karsē to līdz 180 grādiem.
Sagatavo mīklu, sajaucot visas sastāvdaļas.
Mīklu uzklāj āboliem pa virsu un liec cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.
Pasniedzot apgriež pannu uz otru pusi. Pasniedz siltu un ar saldējumu.