Biešu aukstā zupa

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Biešu aukstā zupa

Sastāvdaļas

  • Jaunie kartupeļi
     200 g
  • Gurķi
     200 g
  • Redīsi
     100 g
  • Dilles
     20 g
  • Baziliks
     10 g
  • Aukstā zupa "Vasara"
     400 g
  • Olas
     2 gab.
  • Salātu kefīrs
     1 L
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā ielej aukstu ūdeni, liec iekšā kartupeļus un vāri, līdz tie ir gatavi. 

Pēc tam nokās un atdzesē.

Bļodā liec sagrieztus redīsus, nomizotus un sagrieztus gurķus, sakapātas dilles, sakapātu baziliku un ļauj, lai ievelkas 20 minūtes.

Tad pievieno auksto zupu „Vasara”, sāli, piparus, olas (vārītas, sakapātas) un samaisi. 

Pielej kefīru, pievieno kartupeļus un vēlreiz samaisi. 

Liec ledusskapī, lai ievelkas, un pēc tam pasniedz.

Līdzīgas receptes

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli

Meža melleņu zupa

20min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes