Biešu aukstā zupa
-
Gatavošana 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Jaunie kartupeļi200 g
-
Gurķi200 g
-
Redīsi100 g
-
Dilles20 g
-
Baziliks10 g
-
Aukstā zupa "Vasara"400 g
-
Olas2 gab.
-
Salātu kefīrs1 L
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katlā ielej aukstu ūdeni, liec iekšā kartupeļus un vāri, līdz tie ir gatavi.
Pēc tam nokās un atdzesē.
Bļodā liec sagrieztus redīsus, nomizotus un sagrieztus gurķus, sakapātas dilles, sakapātu baziliku un ļauj, lai ievelkas 20 minūtes.
Tad pievieno auksto zupu „Vasara”, sāli, piparus, olas (vārītas, sakapātas) un samaisi.
Pielej kefīru, pievieno kartupeļus un vēlreiz samaisi.
Liec ledusskapī, lai ievelkas, un pēc tam pasniedz.