Biešu krēmzupa ar kazas sieru

  • Gatavošana 2h 20min
  • Vidēji grūti
Biešu krēmzupa ar kazas sieru
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Bietes
     6 gab.
  • Sviests
     50 g
  • Kazas siers
     100 g
  • Garšaugi (dilles, pētersīlis)
     1 bunte (-s)
  • Timiāns
      2 zariņi
  • Dārzeņu buljons
     1 L
  • Šalotes sīpols
     2 gabali
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Sarkanā vīna etiķis vai ābolu etiķis
     50 ml
  • Sezama sēklu eļļa
     50 ml
  • Sezama sēklas
     1 sauja (-s)
  • Eļļa
      cepšanai
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bietes nomazgā, sagriez 6 daļās, pārlej pāri nedaudz eļļu un sāli, tad liec krāsnī cepties līdz mīkstas – 180 grādos (90 – 120 minūtes).

Sagriez smalkāk sīpolus un ķiploku, klāt liec timiāna lapiņas.

Uz pannas izkausē sviestu un liec klāt sīpolus, ķiplokus un timiāna lapiņas sautēties uz mazas uguns – sautē līdz sīpoli paliek caurspīdīgi.

Kad bietes gatavas, tad tās nomizo.

Bietes, buljonu un sīpolus liek blenderī, pievieno sarkanvīnu vai etiķi, sezama eļļu un sāli pēc garšas. Visu sablenderē.

Kazas sieru uzgriež vai uzplūkā smalkāk, pievieno kapātus zaļumus, nedaudz sāli un sezama eļļu.

Zupu pasniedz karstu ar kazas sieru pa virsu.

Līdzīgas receptes

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes