Sastāvdaļas
-
Bietes2 gab.
-
Kartupeļi6 gab.
-
Ūdenspēc garšas
-
Sālspēc garšas
-
Sviests50 g
-
Piens100 ml
-
Ķiploku pulveris0.5 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rimi Gardēžu biešu un kartupeļu biezenis. Iemācies pagatavot vēl vienu izteiksmīgu un veselīgu piedevu pamatēdienam.
Sagriez bietes četrreiz mazākos gabalos nekā kartupeļus un liec vārīties kopā.
Kad bietes un kartupeļi mīksti, nokās šķidrumu.
Katlā lej siltu pienu ar sviestu un ķiploku pulveri. Sastampā biezeni.
Tas ideāli garšos ar cepeti vai kūpinātu gaļu un desām.