Biešu un kartupeļu biezenis

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Biešu un kartupeļu biezenis
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Bietes
     2 gab.
  • Kartupeļi
     6 gab.
  • Ūdens
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Sviests
     50 g
  • Piens
     100 ml
  • Ķiploku pulveris
     0.5 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rimi Gardēžu biešu un kartupeļu biezenis. Iemācies pagatavot vēl vienu izteiksmīgu un veselīgu piedevu pamatēdienam.

Sagriez bietes četrreiz mazākos gabalos nekā kartupeļus un liec vārīties kopā.

Kad bietes un kartupeļi mīksti, nokās šķidrumu.

Katlā lej siltu pienu ar sviestu un ķiploku pulveri. Sastampā biezeni.

Tas ideāli garšos ar cepeti vai kūpinātu gaļu un desām.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes