Sastāvdaļas
-
Rimi laša fileja250 g
-
Paipalu olas12 gab.
-
Rukola50 g
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Citroni2 gab.
-
Svaiga biešu sula100 ml
-
Olīveļļa I Love Eco30 ml
-
Kļavu sīrups60 ml
-
Kaperi2 ēdamk.
-
Sinepju sēklas10 g
-
Sāls1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Biešu sulu sajauc ar sāli un sinepju sēklām un pārlej laša filejai. Atstāj ledusskapī uz vismaz 2 stundām.
Citroniem izgriez filejas un atstāj traukā ar visu sulu.
Sagriez sīpolu, pievieno tējkaroti citrona sulas un tējkaroti kļavu sīrupa. Iemarinēto lasi nosusini uz papīra dvieļa.
Karsē biešu sulu ar 20 ml kļavu sīrupa, līdz sinepju sēklas sāk karamelizēties.
Novāri paipalu olas 2 minūtes ar čaumalu vai 1 minūti bez čaumalas.
Kārto salātus – uz rukolas liec laša šķēlītes, kaperus, paipalu olas, citrona filejas un karamelizētās sinepju sēklas.
Atlikušo citronu sulu sajauc ar kļavu sīrupu un olīveļļu un pārlej to salātiem.