Bietēs marinēta laša salāti ar paipalu olām un kaperiem

  • Gatavošana 2h 10min
  • Viegli
Bietēs marinēta laša salāti ar paipalu olām un kaperiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Rimi laša fileja
     250 g
  • Paipalu olas
     12 gab.
  • Rukola
     50 g
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Citroni
     2 gab.
  • Svaiga biešu sula
     100 ml
  • Olīveļļa I Love Eco
     30 ml
  • Kļavu sīrups
     60 ml
  • Kaperi
     2 ēdamk.
  • Sinepju sēklas
     10 g
  • Sāls
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Biešu sulu sajauc ar sāli un sinepju sēklām un pārlej laša filejai. Atstāj ledusskapī uz vismaz 2 stundām.

Citroniem izgriez filejas un atstāj traukā ar visu sulu.

Sagriez sīpolu, pievieno tējkaroti citrona sulas un tējkaroti kļavu sīrupa. Iemarinēto lasi nosusini uz papīra dvieļa.

Karsē biešu sulu ar 20 ml kļavu sīrupa, līdz sinepju sēklas sāk karamelizēties.

Novāri paipalu olas 2 minūtes ar čaumalu vai 1 minūti bez čaumalas.

Kārto salātus – uz rukolas liec laša šķēlītes, kaperus, paipalu olas, citrona filejas un karamelizētās sinepju sēklas.

Atlikušo citronu sulu sajauc ar kļavu sīrupu un olīveļļu un pārlej to salātiem.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Ķirbju vafeles

30min • Viegli