Biezpiena klimpas

  • Gatavošana 22min
  • Viegli
Biezpiena klimpas
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Klimpas

  • Biezpiens
     400 g
  • Milti
     12 ēdamk.

Mērce

  • Sviests
     40 g
  • Cukurs
     3 ēdamk.
  • Skābais krējums
     3 ēdamk.
  • Citrona sula
     5 ml

Pasniegšana

  • Citrona miziņa
      sarīvēta
  • Kanēlis
      pēc garšas
  • Ogu pulveris
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Biezpienu sajauc ar miltiem un izmīci mīklu.

Sadali to 6–8 daļās un izrullē garas pirksta platuma desiņas.

Sagriez tās mazākos gabaliņos, lai atgādina spilventiņus.

Liec tos bļodā un pievieno miltus, lai tie nesalīp cits ar citu.

 

Tie jau ir gatavi vārīšanai.  (Var izveidot formu, izmantojot mazās rīves otru pusi. Liec biezpiena spilventiņu rīves otrā pusē un, piespiežot ar īkšķi, virzi spilventiņu uz leju, tā izveidojot īpašu klimpu formu). 

 

Klimpas jāliek vārošā ūdenī un jāvāra tikai dažas sekundes, līdz tās uzpeld. 

Tāpēc pirms tam pagatavo mērci. Izkausē sviestu, pievieno cukuru, tad citrona sulu un skābo krējumu. 

Mērcē liec novārītās klimpas, apmaisi un pasniedz, pārrīvējot ar citrona miziņu. 

Pievieno arī kanēli vai kādu ogu pulveri, ja mājās tāds ir.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes