Sastāvdaļas
Klimpas
-
Biezpiens400 g
-
Milti12 ēdamk.
Mērce
-
Sviests40 g
-
Cukurs3 ēdamk.
-
Skābais krējums3 ēdamk.
-
Citrona sula5 ml
Pasniegšana
-
Citrona miziņasarīvēta
-
Kanēlispēc garšas
-
Ogu pulverispēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Biezpienu sajauc ar miltiem un izmīci mīklu.
Sadali to 6–8 daļās un izrullē garas pirksta platuma desiņas.
Sagriez tās mazākos gabaliņos, lai atgādina spilventiņus.
Liec tos bļodā un pievieno miltus, lai tie nesalīp cits ar citu.
Tie jau ir gatavi vārīšanai. (Var izveidot formu, izmantojot mazās rīves otru pusi. Liec biezpiena spilventiņu rīves otrā pusē un, piespiežot ar īkšķi, virzi spilventiņu uz leju, tā izveidojot īpašu klimpu formu).
Klimpas jāliek vārošā ūdenī un jāvāra tikai dažas sekundes, līdz tās uzpeld.
Tāpēc pirms tam pagatavo mērci. Izkausē sviestu, pievieno cukuru, tad citrona sulu un skābo krējumu.
Mērcē liec novārītās klimpas, apmaisi un pasniedz, pārrīvējot ar citrona miziņu.
Pievieno arī kanēli vai kādu ogu pulveri, ja mājās tāds ir.