Sastāvdaļas
Biezpiena masa
-
Pilnpiena biezpiens ( 9%)1 kg
-
Saldais krējums (35%)600 ml
-
Baltais cukurs300 g
-
Saldā laime upeņu marmelāde250 g
Kūkas kārtas
-
Klasiskie cepumi Selga360 g
-
Cepumi Selga ar šokolādes garšu360 g
Glazūra
-
Tumšā šokolāde200 g
-
Saldkrējuma sviests (82%)200 g
Dekors
-
Saldā laime smiltsērkšķu marmelāde100 g
-
Saldā laime aveņu marmelāde100 g
-
Cepumi Selga ar apelsīnu sukādēm55 g
-
Cepumi ar šokolādes gabaliņiem55 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Neaizmirstamā latviešu kūku klasika nedaudz jaunās garšu notīs!
Virtuves kombainā vai ar rokas blenderi samal biezpienu kopā ar cukuru un saldo krējumu. Pievieno smalki sagrieztu upeņu marmelādi un iemaisi.
Liec kopā kūku. Katrai kārtai izmanto 180 g cepumu. Virs katras kārtas klāj biezpiena masu.
Kad kūka salikta, liec ledusskapī savilkties uz vismaz 2 h, lai biezpiena masas mitrums ievelkas cepumos.
Kad kūka gatava, ūdens peldē izkausē šokolādi (salauztu gabaliņos) ar sviestu un pārlej kūku ar glazūru.
Atdzesē, lai glazūra sastingst.
Dekorē kūku ar krāsainām marmelādēm un apaļiem Selgas cepumiem. Pasniedz.