Biezpiena kūka

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Biezpiena kūka
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Šokolādes cepumi Selga
     300 g
  • Mīksts sviests
     120 g
  • Biezpiens
     500 g
  • Saldais krējums
     300 g
  • Pūdercukurs
     80 g
  • Ola
     1 gab.
  • Olas dzeltenumi
     5 gab.
  • Citrons
     1 gab.
  • Ogas
      dekoram

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sasmalcini pulverī cepumus, piejauc mīkstu sviestu, samīci viendabīgā masā.
Ņem apaļu kūkas formu (23 cm diametrā), izlīdzini cepumu masu pamatnē un sānu daļā, veidojot groziņa tipa pamatu.
Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 10 minūtes, pēc tam atdzesē.
Sablendē biezpienu ar saldo krējumu un pūdercukuru, pa vienai pievieno olas un olu dzeltenumus, iemaisi citrona sulu un miziņu.
Lej masu formā uz ceptās pamatnes.
Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 150 grādos 35–40 minūtes, pēc tam temperatūru samazini līdz 120 grādiem un cep vēl aptuveni 20–25 minūtes.
Dekorē ar ogām.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti