Biezpiena Pasha

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Biezpiena Pasha
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Pilnpena biezpiens
     800 g
  • Sviests
     400 g
  • Saldais krējums
     400 g
  • Vaniļas ekstrakts
     2 tējk.
  • Cukurs
     200 g
  • Citrona miziņa
     3 ēdamk.
  • Gaišās rozīnes
     100 g
  • Aprikozes
     100 g
  • Blanšētas mandeles
     200 g
  • Sāls
     1 tējk.
  • Olu dzeltenumi
     2 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gardākā pashas recepte (nevārīta) Lieldienām. Izmēģini šo tradicionālo Lieldienu gardumu! Dekorē ar ziediem, svaigām ogām.

Samal blenderī aprikozes, rozīnes un mandeles.
Sablendē biezpienu, sviestu, saldo krējumu, cukuru, citrona miziņu, sāli, vaniļu un olu dzeltenumus.
Masu rūpīgi samaisi lielā bļodā.
Ieklāj sietā, puķu podā vai pashas veidnē marli tā, lai audums sniedzas pāri malām, pēc tam veidni ieliec lielā bļodā, lai sūkalām ir, kur notecēt.
Pildi gatavo masu izvēlētajā veidnē (vienā vai vairākās).
Uzliec slogu un turi pashu aukstumā vismaz vienu diennakti, lai notek sūkalas.
Tad atloki marlītes stūrus, izņem pashu no formas, pārliec uz servēšanas šķīvja un noņem marli.
Dekorē ar krāsainiem saldumiem vai puķītēm. Pasniedz kopā ar kēksu, Lieldienu kuliču vai ogām pēc izvēles.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes