Biezpiena plācenīši ar ķiršu mērci

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Biezpiena plācenīši ar ķiršu mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Plācenīši

  • Biezpiens
     400 g
  • Olas
     2 gab.
  • Kviešu milti
     6 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Eļļa
      cepšanai
  • Kviešu milti
      apviļāšanai

Mērce

  • Saldēti ķirši Rimi
     200 g
  • Kukurūzas ciete
     1.5 ēdamk.
  • Cukurs
     1 ēdamk.

Pasniegšanai

  • Saldējums
      pēc izvēles

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Biezpiena plācenīši ar ķiršu mērci

Biezpienu sajauc ar sāli, cukuru, olu un miltiem.
Veido bumbiņas un apviļā miltos, lai būtu vieglāk iegūt plācenīšu formu.
Cep uz pannas mērenā karstumā no abām pusēm, līdz plācenīši kļūst zeltaini.
Vienlaikus gatavo mērci: lej visas sastāvdaļas katliņā un vāri, rūpīgi maisot, līdz mērce sabiezē.
Pasniedz plācenīšus ar siltu mērci un saldējumu.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli