Sastāvdaļas
-
Biezpiens350 g
-
Milti115 g
-
Olas2 gab.
-
Cukurs100 g
-
Soda vai cepamais pulveris1 tējk.
-
Rīvmaize panēšanai60 g
-
Skābais krējums180 g
-
Apelsīnu marmelāde150 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sajauc visas sastāvdaļas, pamazām pievienojot miltus, lai to nav par daudz, – mīklai jāveidojas stingrai, lai viegli veidojas bumbiņas.
Pēc tam tās panē rīvmaizē.
Uzkarsē eļļu, liek iekšā biezpiena bumbiņas un vāra, līdz ir zeltaini brūnas.
Lieliski garšo gan siltas, gan atdzesētas. Pasniedz ar skābo krējumu vai apelsīnu džemu.