Sastāvdaļas
-
Biezpiens300 g
-
Milti100 kg
-
Cukurs100 g
-
Sāls0.5 tējk.
-
Soda0.5 tējk.
-
Olas2 gab.
-
Etiķispēc garšas
-
Eļļafritēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sodu un sāli aplej ar etiķi.
Biezpienu sakuļ ar olu, tad pieliek klāt miltus un cukuru.
Tad pievieno sodu un visu vienmērīgi sajauc.
Taisi vienādās bumbās, eļļu uzsilda līdz ļoti karstai ( vismaz 180 grādi) un liec fritēties līdz vienmērīgi zeltaini.