Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Biezpienmaize ar žāvētiem ķiršiem
-
Gatavošana 1h 15min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pamats
-
Sviests150 g
-
Cukurs80 g
-
Milti200 g
-
Cepamais pulveris1 tējk.
Biezpiena masa
-
Biezpiens (9%)1 kg
-
Olas6 gab.
-
Cukurs120 g
-
Skābais krējums200 g
-
Kartupeļu ciete50 g
-
Vaniļas cukurs1 tējk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Žāvēti ķirši200 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 16 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Bļodā samaisa cukuru, miltus un cepamo pulveri.
Pievieno istabas temperatūrā noturētu sviestu un visu kārtīgi samaisa, līdz masa kļūst vienmērīga.
Atdala olu dzeltenumus un tiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru, sāli, biezpienu, kartupeļu cieti, skābo krējumu un žāvētus ķiršus.
Atsevišķā bļodā sakuļ olu baltumus, līdz masa veido stingras putas un iemaisa to olu dzeltenumu masā.
Cepešpannā izlīdzina mīklu, blīvi to piespiežot pie pamatnes, pa virsu lej biezpiena masu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un liek cepties 45 minūtes.
Atdzesē un sagriež pasniegšanai.