Biezpienmaize ar žāvētiem ķiršiem

  • Gatavošana 1h 15min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Pamats

  • Sviests
     150 g
  • Cukurs
     80 g
  • Milti
     200 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.

Biezpiena masa

  • Biezpiens (9%)
     1 kg
  • Olas
     6 gab.
  • Cukurs
     120 g
  • Skābais krējums
     200 g
  • Kartupeļu ciete
     50 g
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Žāvēti ķirši
     200 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 16 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā samaisa cukuru, miltus un cepamo pulveri.

Pievieno istabas temperatūrā noturētu sviestu un visu kārtīgi samaisa, līdz masa kļūst vienmērīga.

Atdala olu dzeltenumus un tiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru, sāli, biezpienu, kartupeļu cieti, skābo krējumu un žāvētus ķiršus.

Atsevišķā bļodā sakuļ olu baltumus, līdz masa veido stingras putas un iemaisa to olu dzeltenumu masā.

Cepešpannā izlīdzina mīklu, blīvi to piespiežot pie pamatnes, pa virsu lej biezpiena masu.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un liek cepties 45 minūtes.

Atdzesē un sagriež pasniegšanai.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes