Boloņas mērce
-
Gatavošana 1h 5min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Maltā gaļa400 g
-
Pupiņas konservētas Rimi400 g
-
Tomāti savā sulā400 g
-
Burkāni150 g
-
Šalotes sīpoli90 g
-
Olīveļļa30 ml
-
Ķiploks30 g
-
Svaigs baziliks20 g
-
Brūnais cukurs15 g
-
Pipari malti4 g
-
Sāls3 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Viss labais un garšīgais ir pavisam vienkāršs. Iederēsies lieliski rudens un ziemas pusdienās, kad gribas siltu un omulīgu maltīti.
Sagriez sīpolus, burkānus un ķiploku smalkos gabalos.
Katliņā karsē olīveļļu un apcep sīpolus, burkānus, pieber cukuru.
Pievieno malto gaļu un ķiploku. Cep līdz kļūst zeltaini brūni.
Pievieno tomātus savā sulā un sulu no konservētām pupiņām.
Samazini karstumu un lēnām vāri vismaz 40 minūtes, līdz mērce iebiezinās.
Pievieno pupiņas, sāli un piparus.
Sakapā baziliku, pieber mērcei un pusdienas gatavas.
Mērci var pasniegt ar makaroniem, dārzeņiem, pildīt tortiljās.