Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Boršča zupa
-
Gatavošana 2h 20min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Zupa
-
Jaunlopu gaļas mīkstums500 g
-
Kartupeļi3 gab.
-
Kāposti400 g
-
Sviests40 g
-
Sīpoli2 gab.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Bietes2 gabali
-
Burkāni2 gab.
-
Lauru lapas2 gab.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Pipari1 šķipsniņa (-s)
-
Etiķis3 ēdamk.
Pasniegšanai
-
Skābais krējumspēc garšas
-
Zaļumipēc garšas
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gaļu nomazgā, liek katlā, pārlej ar 4 litriem auksta ūdens, uzvāra un noputo.
Pievieno sāli un lauru lapas, vāra gaļu, līdz tā gatava.
Izņem to no buljona, padzesē un sagriež mazos gabaliņos.
Pannā izkausē sviestu un trīs minūtes apcep sīki sasmalcinātu sīpolu, pievieno rupji sarīvētus burkānus un bietes, cep 10 minūtes, pieliek sasmalcinātus ķiplokus un pacep 1min.
Kartupeļus sagriež kubiņos, liek karstā buljonā.
Kad kartupeļi gandrīz gatavi, pievieno sīki sagrieztus kāpostus un ļauj zupai uzvārīties, tad pievieno gaļas gabaliņus, pannā apcepto maisījumu un etiķi, ļauj vēlreiz uzvārīties.
Pievieno šķipsnu sāls un piparus, vēl piecas minūtes pavāra un atstāj zupu ievilkties uz 20 minūtēm.
Pasniedzot pievieno sasmalcinātus zaļumus un skābo krējumu.