Sastāvdaļas
-
Brieža gaļas muguras karbonāde0.5 gab.
-
Plūme1 gabali
-
Cukīni0.3 gabali
-
Citrons0.5 gab.
-
Indijas rieksti0.5 sauja (-s)
-
Lazdu rieksti0.5 sauja (-s)
-
Karijs0.5 tējk.
-
Holandes siers100 g
-
Brūnais cukurs1 ēdamk.
-
Olīveļļa1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šo karija ēdienu var gatavot no jebkuras sarkanās gaļas.
Atceries: grilēt var jebko – arī augļus un sieru.
Gaļas marināde sastāv no karija un citrona.
Divas garšu grupas – plūmes un citrona skābums un karija rūgtenums –mijiedarbojoties palīdzēs izcelt brieža gaļas garšu.
Kumosa izmēra gabalos sagriež brieža gaļas karbonādi. Apslaka ar citrona sulu, uzber mazliet karija pulvera. Visu samaisa ar rokām, lai karija-citrona mērcīte apklāj katru gaļas gabalu.
Ar kariju nekādā gadījumā nedrīkst pārspīlēt, jo ēdiens var kļūt rūgtens.
Svarīgi, lai karijs tikai iekrāso un piešķir garšas niansi, nevis nomāc pamatēdiena garšu.
Riekstus sakapā kopā ar brūno cukuru un sajauc kopā ar olīveļļu.
Šajā riekstu masā apviļā kumosa izmēra siera gabalus.
Uz iesma kārto produktus: plūmīte lieliski der ar gaļu, tāpēc to liek līdzās gaļai, tad kārto cukīni, riekstos apviļātu sieru, beigās atkal gaļu.
Kad produkti uz iesma izcepušies, tos noņem no grila un sieru vēlreiz apkaisa ar riekstu masu.
Šī ir veselīgākā no visām marinādēm, jo gaļa vispirms tiek izcepta un tikai pēc tam apslacīta ar marinādi.
Malto kurkumu samaisa ar ābolu etiķi un olīveļļu – marināde gatava.
Gaļu sagriež vienmērīgos palielos gabalos, pieliek sāli un piparus. Dur uz iesma un grilē.
Kad gaļai viena puse izcepta, iesmu griež uz otru pusi, un izcepto daļu apsmērē ar marinādi. Tā cepot groza iesmus, līdz gaļa gatava.