Brillat-Savarin un vīģu salāti

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Brillat-Savarin un vīģu salāti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Siers Brillat-Savarin
     1 gab.
  • Svaigas vīģes
     5 gab.
  • Rukola
     1 sauja (-s)
  • Kaperu ziedi
     0.5 sauja (-s)
  • Makadāmijas rieksti
     0.5 sauja (-s)
  • Griķu medus
     50 ml
  • Dižonas sinepes
     50 ml
  • Sidra etiķis
     50 ml
  • Olīveļļa
     50 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sieru izņem no ledusskpja, pārgriez uz pusēm un ļauj tam sasilt līdz istabas temeperatūrai – tikai tad tas ir pa īstam garšīgs.
Nelielā bļodā ar putojamo slotiņu sajauc medu un sidra etiķi; kad viss ieguvis viendabīgu konsistenci, pievieno Dižonas sinepes un pēc mirkļa arī olīveļļu, sāli un melnos piparus.
Kārto uz šķīvja siera gabalu, vīģes, rukolas lapas, grauzdētus makadāmijas riekstus un kaperu ziedus, visu bagātīgi apslaki ar medus un sinepju mērci.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes