Brokoļu krēmzupa ar ceptiem brokoļiem un lazdu riekstiem

  • Gatavošana 1h 5min
  • Vidēji grūti
Brokoļu krēmzupa ar ceptiem brokoļiem un lazdu riekstiem
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Zupa

  • Olīveļļa
     20 ml
  • Sīpoli
     100 g
  • Brokoļi
     600 g
  • Turku zirņi
     240 g
  • Timiāns
      8 zariņi
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Ūdens vai vistas buljons
     1 L
  • Saldais krējums
     150 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Pasniegšana

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Lazdu rieksti
     30 g
  • Brokoļi
     90 g
  • Ziedkāposti
     40 g
  • Rozmarīns
      1 zariņš
  • Citrona miziņa
     0.5 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Cietais siers
     20 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā sakarsē eļļu un liec cepties sīpolus (sagrieztus mazos gabalos).

Samazini liesmu, pieber sāli, samaisi un sautē apmēram 7 minūtes, līdz sīpoli ir mīksti. Pievieno brokoļus (sagrieztus gabalos), turku zirņus (nokāstus), timiānu, ķiplokus (smalki sakapātus) un pacep vēl 5 minūtes.

Pielej buljonu un uzvāri. Kad sāk vārīties, nogriez vidēju liesmu un vāri 15–20 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.

Pārliec blenderī un sablenderē.

Lej zupu atpakaļ katlā, pielej saldo krējumu un samaisi. Pieber sāli un piparus pēc garšas, samaisi un ļauj, lai vāroties uzmet pirmo burbuli.

Kamēr zupa vārās, pannā sakarsē eļļu, pievieno sakapātus riekstus, brokoļus (sagrieztus mazos gabaliņos), ziedkāpostus (sagrieztus mazos gabaliņos) un rozmarīnu (tikai lapiņas) un sautē uz vidējas liesmas apmēram 5 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti.

Tad pagriez lielāku liesmu, lai apbrūninās.

Pieber citrona miziņas (smalki sarīvētas), sāli un piparus pēc garšas un samaisi. Beigās pieber smalki sarīvētu sieru un ļauj, lai izkūst.

Pasniedz zupu kopā ar pannā ceptajiem brokoļiem, ziedkāpostiem un riekstiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābētu kāpostu zupa

1h 20min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs buljons

1h 20min • Viegli

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli