Brusketa un ābolu un selerijas salāti
-
Gatavošana 25min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Neliela daļēji izcepta bagete1 gab.
-
Olīveļļa2 tējk.
-
Žāvēts oregano1 tējk.
-
Kanzi® ābols1 gab.
-
Topinambūrs100 g
-
Majonēze2 tējk.
-
Pilngraudu sinepes1 tējk.
-
Svaigas selerijas5 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Brusketa un ābolu un selerijas salāti
Uzsildi krāsni līdz 180C.
Slīpi sagriez bageti plānās, apmēram ½ cm lielās šķēlēs. Liec šķēles uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru.
Uzklāj uz šķēlēm eļļu un uzkaisi oregano, piparus un sāli. Cep 10 minūtes cepeškrāsnī, līdz tās kļūst gaiši brūnas un kraukšķīgas. Ļauj tām atdzist.
Pa to laiku pagatavo selerijas salātus. Sarīvē Kanzi® ābolu, ievieto to lielā sietā un izspied pēc iespējas vairāk šķidruma. Sarīvē topinambūru un ieliec to bļodā ar sarīvēto ābolu. Piejauc majonēzi un sinepes.
Smalki sagriez seleriju un trīs ceturtdaļas iemaisi salātos. Pēc vajadzības pievieno sāli un piparus. Pārklāj brusketu ar selerijas un ābolu salātiem. Uzbirdini atlikušo seleriju.