Brusketa un ābolu un selerijas salāti

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Brusketa un ābolu un selerijas salāti

Sastāvdaļas

  • Neliela daļēji izcepta bagete
     1 gab.
  • Olīveļļa
     2 tējk.
  • Žāvēts oregano
     1 tējk.
  • Kanzi® ābols
     1 gab.
  • Topinambūrs
     100 g
  • Majonēze
     2 tējk.
  • Pilngraudu sinepes
     1 tējk.
  • Svaigas selerijas
     5 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Brusketa un ābolu un selerijas salāti

Uzsildi krāsni līdz 180C.

Slīpi sagriez bageti plānās, apmēram ½ cm lielās šķēlēs. Liec šķēles uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru.

Uzklāj uz šķēlēm eļļu un uzkaisi oregano, piparus un sāli. Cep 10 minūtes cepeškrāsnī, līdz tās kļūst gaiši brūnas un kraukšķīgas. Ļauj tām atdzist.

Pa to laiku pagatavo selerijas salātus. Sarīvē Kanzi® ābolu, ievieto to lielā sietā un izspied pēc iespējas vairāk šķidruma. Sarīvē topinambūru un ieliec to bļodā ar sarīvēto ābolu. Piejauc majonēzi un sinepes.

Smalki sagriez seleriju un trīs ceturtdaļas iemaisi salātos. Pēc vajadzības pievieno sāli un piparus. Pārklāj brusketu ar selerijas un ābolu salātiem. Uzbirdini atlikušo seleriju.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes