Buberts ar dzērveņu ķīseli

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Buberts

  • Manna
     110 g
  • Piens
     560 g
  • Cukurs
     80 g
  • Olas
     4 gab.
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Ķīselis

  • Dzērvenes
     200 g
  • Ūdens
     800 ml
  • Cukurs
     120 g
  • Kartupeļu ciete
     3 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā ielej nedaudz ūdeni un pienu, pieber šķipsniņu sāls.

Silda līdz pirmajam burbulim.

Samazina uguni un maisot pakāpeniski pievieno mannu.

Lēnām vāra un turpina maisīt, līdz manna uzbriedusi. Apmēram 5 min. 

 Noņem no uguns un mazliet atdzesē.  

Pa to laiku atdala olu dzeltenumus no baltumiem.

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, lai nav jūtami cukura graudiņi.

Iegūto masu iemaisa nedaudz padzisušā mannā. 

Turpina atdzesēt.

Olu baltumiem pieliek šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās. 

Kad putra atdzisusi, tajā iecilā sakultos olu baltumus.

Gatavo ķīseli. 

Katlā ber dzērvenes, saspaida, aplej ar ūdeni (lai dzērvenes tiktu nosegtas) un vāra, kamēr dzērvenes ir izšķīdušas.

Nokāš, lai nebūtu biezumu.

Pievieno cukuru atkarībā no tā, cik saldu vai skābu vēlas ķīseli.

Pielej ūdeni un karsē.

Beigās pievieno nelielā daudzumā auksta ūdens izšķīdinātu kartupeļu cieti.

Maisa līdz pirmajam burbulim. Ņem nost no uguns un atdzesē.

Putru pasniedz ar ķīseli.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes