Sastāvdaļas
Ola
-
Olas4 gab.
-
Tējas siers320 g
-
Vīnogu kauliņu eļļa2 ēdamk.
Salāti
-
Bulgurs60 g
-
Avokado2 gabali
-
Tomāti3 gab.
-
Redīsi6 gabali
-
Rukola2 šķipsniņa (-s)
-
Jogurts Rimi GreatLife bez piedevām150 g
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Novāri bulguru, kā norādīts uz iepakojuma.
Vārošā ūdenī iegremdē olas un vāri precīzi 3 minūtes.
Nekavējoties liec ledusaukstā ūdenī, lai atdziest. Nolobi.
Sagriez tējas sieru četrās vienādās daļās un apviļā no abām pusēm vīnogu kauliņu eļļā, apcep zeltaini brūnu no abām pusēm.
Liec uz šķīvjiem.
Novārītam bulguram pievieno redīsus, tomātus, avokado un rukolas lapas.
Nav svarīgi, kā griezīsi dārzeņus – tos var griezt lielākos vai mazākos un arī nevienādos gabalos.
Pasniedz salātus ar ceptu sieru un uz pusēm pārgrieztu olu, pārlej ar jogurtu.
Pievieno sāli un piparus pēc garšas.