Sastāvdaļas
-
Bulgurs300 g
-
Dārzeņu buljons600 ml
-
Burkāni4 gab.
-
Kartupeļi saldie1 gab.
-
Bietes3 gab.
-
Olīveļļa30 ml
-
Timiāns10 zariņi
-
Ķiploks2 gabali
-
Sāls1 tējk.
-
Citrons1 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem.
Sagatavo saknes cepšanai, noskalo, un, ja nepieciešams, nomizo.
Sagriez gabalos kādos vēlies, galvenais vienāda lieluma.
Aplej ar eļļu, pievieno uz pusi pārgrieztus ķiplokus, timiāna zariņus un sāli.
Liec cepamajā traukā un cep 25-30 minūtes.
Pa to laiku uzvāri buljonu un ieber tajā bulguru.
Uzliec katlam vāku un ļauj uzbriest 15 minūtes.
Pasniedz bulguru ar dārzeņiem, pārlejot ar svaigi spiestu citrona sulu.