Sastāvdaļas
Bumbieru melba
-
Bumbieri4 gab.
-
Cukurs1 kg
-
Ūdens1 L
-
Vaniļas pāksts1 gab.
-
Baltvīns300 ml
Aveņu mērce
-
Avenes (var būt saldētas)400 g
-
Vermuts100 ml
Vaniļas saldējums
-
Vaniļas saldējumspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
No vaniļas pāksts izņem sēklas un liec katlā ar visu pāksti.
Katlā pievieno cukuru un ūdeni – visu savāri sīrupā, ik pa brīdim apmaisot (aptuveni 10 minūtes).
Tad pievieno baltvīnu un bumbierus.
Bumbierus vāri 20 minūtes, līdz nedaudz mīksti.
Kad bumbieri gatavi, tad tos izņem ārā no sīrupa, nomizo un atstāj atdzesēties.
Avenes liec blenderī kopā ar vermutu un liec klāt cukuru vai sīrupu, kurā vāras bumbieri (pēc garšas) – sablenderē viendabīgā konsistencē.
Bumbierus pasniedz ar aveņu mērci un saldējumu.
Izvārīto sīrupu var saglabāt lietošanai.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.