Sastāvdaļas
-
Bekons100 g
-
Liellopa šķiņķis1 kg
-
Burkāni2 gab.
-
Ķiploki2 gabali
-
Sīpoliņi pērļu100 g
-
Sarkanvīns500 ml
-
Liellopa buljons700 ml
-
Tomātu pasta1 ēdamk.
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
-
Timiāns4 zariņi
-
Šampinjoni500 g
-
Sviests50 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Liellopu sagriez lielos kubos.
Liellopu apcep pannā ar karstu eļļu, tā, lai tas apbrūninās, tad pieliec klāt ķiploku un atstāj nedaudz pafritēties eļļā – tad liec malā.
Bekonu sagriez smalki un apcep kopā ar timiānu, tomātu pastu un nomizotiem pērļu sīpoliem uz vidējas uguns (aptuveni 5 minūtes).
Burkānus nomizo un griez biezās ripās, atsevišķi sviestā apcep burkānus.
Šampinjonus sagriez 4 daļās un apcep atsevišķi eļļā.
Liec vēlreiz cepties gaļu, pievieno sarkanvīnu un ļauj tam uz pusi noreducēties (novārīties).
Ķiplokus nomizo un sagriez uz pusēm.
Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas un arī liellopa buljonu.
Atstāj uz nelielas uguns lēnām sasautēties līdz gaļa mīksta (aptuveni uz 50 minūtēm).
Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Pasniedz ar svaigu pētersīli.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.