Burkānkūka

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Burkānkūka

Sastāvdaļas

Kūka

  • olas
     3 gabali
  • cukurs
     300 g
  • smalki sarīvēti burkāni
     300 g
  • rapšu eļļa
     100 ml
  • kviešu milti
     300 g
  • cepamais pulveris
     1 tējk.
  • dzeramā soda
     1 tējk.
  • kanēlis malts
     3 tējk.
  • sāls
     0.5 tējk.
  • sviests (veidnei)
     

Glazūra

  • krēmsiers
     300 g
  • pūdercukurs
     300 g
  • citrona sula
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Burkānkūka ir īsta kūku klasika un iecienīta pie pēcpusdienas kafijas. Garda burkānkūka ar nevainojamu svaigsiera, pūdercukura un citronu sulas glazūru, kuru faktiski var gatavot tik vienkārši, cik vēlaties!
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175oC. Ieeļļo formu 24 cm diametrā (10 gabaliņiem).
Olas un cukuru saputo gaisīgā masā. Pievieno rīvētos burkānus un eļļu. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, dzeramo sodu, kanēli un sāli. Iemaisa saputotajās olās.
Mīklu lej veidnē. Cep cepeškrāsns apakšējā daļā apmēram 35–40 minūtes. Izņem un ļauj pilnībā atdzist. Novieto kūku uz šķīvja.
Glazūra: Visas sastāvdaļas puto ar elektrisko putotāju dažas minūtes, līdz mīkla kļūst viendabīga un gaisīga. Pārklāj kūku ar glazūru. Dekorē ar valriekstiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes