Sastāvdaļas
-
Banāni170 g
-
Olas2 gab.
-
Brūnais cukurs60 g
-
Medus100 g
-
Vīnogu kauliņu eļļa145 ml
-
Vaniļas pāksts0.33 gabali
-
Kanēlis0.5 tējk.
-
Ingvers0.33 tējk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Cepamais pulveris1.5 tējk.
-
Soda0.5 tējk.
-
Pekanrieksti100 g
-
Pilngraudu milti160 g
-
Kviešu milti90 g
-
Žāvētas dzērvenes100 g
-
Burkāni170 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni 190 grādus karstu.
Izklāj ar cepamo papīru pannu 10 x 30 cm.
Bļodā ar dakšiņu samaisi banānus (nomizotus, saspaidītus ar dakšiņu) ar olām.
Pievieno eļļu, medu, cukuru un samaisi.
Citā bļodā samaisi miltus, garšvielas, sāli un sodu ar cepamo pulveri.
Pievieno slapjajām sastāvdaļām un samaisi.
Pievieno burkānus (sarīvētus uz rupjās rīves), riekstus (gabaliņos), dzērvenes un visu iemaisi.
Lej formā, liec tajā krāsns nodalījumā, kas ir vienu zemāk par vidējo un cep 45-55 minūtes, kamēr kociņš, kas iedurts centrā, nāk ārā tīrs.
Izņem un padzesē līdz siltam pannā, izcel no pannas un atdzesē pilnībā.
Pasniedz tāpat, vai, ja vēlies, vari pasniegt ar krēmu (samaisot Maskarpones sieru ar biezu jogurtu vai skābu krējumu un nedaudz medus).