Burkānu cepumi

  • Gatavošana 20min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Burkāns
     1 gabali
  • Olas
     2 gabali
  • Brūnais cukurs
     100 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sviests
     80 g
  • Milti
     250 g
  • Kanēlis
     1 ēdamk.
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.

Krēmam

  • Siers maskarpone
     250 g
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Pūdercukurs
     50 g
  • Citrona miza
     1 tējk.
  • Citrona sula
     1 tējk.

Dekoram

  • Karamele
     
  • Šokolādes oliņas
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gardie burkānu cepumi - ideāli piemēroti svētku galdam 🥕🐣

Nomizo un smalki sarīvē burkānu.
Traukā iesit olas, pievieno brūno cukuru, šķipsniņu sāli - samaisa.
Izkausē sviestu un pievieno izveidotajai masai.
Pievieno klāt arī sarīvēto burkānu, miltus, kanēli, cepamo pulveri - samaisa.
Cep 180 grādos 20 minūtes.

Sieram mascarpone pievieno saldo krējumu un pūdercukuru - sakuļ. Masai pievieno citrona miziņu un iespiež citrona sulu - samaisa.

Gatavos cepumus dekorē ar karameli un šokolādes oliņām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kanēļa pīne

20min • Viegli

Cāļa terīne ar olu

55min • Vidēji grūti