Sastāvdaļas
Krēmzupa
-
Burkāni5 gab.
-
Kartupeļi2 gab.
-
Ziedkāposts (neliels)1 gab.
-
Puravs1 gab.
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Sviests50 g
-
Riekstu eļļa30 ml
-
Dārzeņu buljons1 L
-
Saldais krējums200 g
Pasniegšanai
-
Jogurts bez piedevāmpa ēdamkarotei katrā porcijā
-
Sālītas zaļās pistācijaspēc izvēles
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Notīri dārzeņus, sagriez mazākos gabalos un sautē katlā kopā ar sviestu un eļļu.
Kad dārzeņi ir viegli karamelizējušies, pielej buljonu un vāri, līdz burkāni ir kļuvuši mīksti, tad sablendē zupu un liec atkal sildīt, pielejot saldo krējumu.
Pasniedzot katrā porcijā pievieno smalki sagrieztas pistācijas un jogurtu.