Burkānu un lēcu zupa Taizemes gaumē

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Burkānu un lēcu zupa Taizemes gaumē
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Burkāns
     3 gab.
  • Ķiploks
     30 g
  • Tomātu pasta
     3 ēdamk.
  • Taizemes sarkanā karija pasta
     80 g
  • Kajennas pipari
     0.5 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Sarkanās lēcas
     210 g
  • Dārzeņu buljons
     1 L
  • Kokosriekstu piens
     250 ml
  • Laima sula
     3 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gardā burkānu un lēcu zupa Taizemes gaumē sniegs patīkamu un pikantu Āzijas garšu buķeti. Zupu var pasniegt ar grieķu jogurtu, skābo krējumu vai basmati rīsiem.

Katlā sakarsē olīveļļu. Pievieno sakapātus sīpolus un burkānus. Sautē aptuveni 5 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Pievieno ķiplokus, tomātu pastu, karija pastu un Kajennas piparus. Sautē vēl minūti, lai atraisītu aromātus.
Iemaisi lēcas, tējkaroti sāls un pievieno dārzeņu buljonu vai ūdeni. Uzvāri, samazini siltumu, uzliec vāku un vāri 20 minūtes, līdz lēcas kļūst mīkstas un uzbriest.
Kad lēcas gatavas, noņem katlu no plīts. Pievieno kokosriekstu pienu un laima sulu, labi samaisi.
Pasniedz zupu bļodiņās, pārkaisot ar svaigām koriandra lapiņām. Pēc vēlēšanās piedevās vari pievienot grieķu jogurtu, skābo krējumu vai vārītus basmati rīsus, lai padarītu maltīti pilnvērtīgāku.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dārzeņu ramen

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Citrusaugļu salāti

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābētu kāpostu zupa

1h 20min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes