Sastāvdaļas
-
Burkāni2 gab.
-
Saldie kartupeļi4 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Ingvera sakne2 cm
-
Sviests2 ēdamk.
-
Kokosriekstu krēms150 ml
-
Ūdenspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rimi Gardēžu burkānu - saldā kartupeļa biezeņa recepte. Vēlies pagatavot neparastu biezeni? Seko līdzi Normunda Baranovska receptei un radi īstus brīnumus virtuvē.
Nomizo saknes un sagriez mazākos gabalos.
Liec katlā, pievieno rīvētu ingveru, sāli un ūdeni.
Novāri, lai saknes mīkstas, un nokās šķidrumu.
Ar blenderi samal un liec karsēt, pievieno kokosa krēmu un gī sviestu.
Maisi, līdz iegūsi krēmīgu biezeni.
Šīs biezenis būs ideāls ar zivi un jūras veltēm, kā arī ar putna gaļu.