Sastāvdaļas
-
Saldēti frī kartupeļi100 g
-
Bute, ķidāta, bez galvas1 gab.
-
Citrona sula1 tējk.
-
Kviešu milti1 ēdamk.
-
Eļļacepšanai un fritēšanai
-
Sālspēc garšas
-
Jogurts bez piedevām100 g
-
Kaperi1 tējk.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Fritē kartupeļus 180 grādos, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Buti apviļā miltos un cep uz ieeļļotas pannas 2-3 min no katras puses un pārkaisi ar sāli un pipariem.
Pagatavo mērci, sajaucot jogurtu ar sarīvētu ķiploku, kaperiem un citrona sulu.
Pasniedz kartupeļus un buti ar mērci un daiviņu citrona.