Butes fileja ar zirnīšiem un kukurūzu

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Butes fileja ar zirnīšiem un kukurūzu

Sastāvdaļas

  • Butes fileja (svaiga vai saldēta)
     400 g
  • Zaļie zirnīši (svaigi lobīti vai saldēti)
     3 šķipsniņa (-s)
  • Saldā kukurūza (vārīta, konservēta vai saldēta)
     3 šķipsniņa (-s)
  • Laims
     1 gab.
  • Sviests ar zaļumiem
     2 ēdamk.
  • Svaigas piparmētras
     1 sauja (-s)
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Svaigs čili
      0.5 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ja butes filejai ir āda, to noņem. Fileju sagriež divos gabalos. Sakarsētā pannā liek vienu ēdamkaroti sviesta un zivi cep uz mērenas liesmas 3-4 minūtes no katras puses.

Smalki sagriež ķiploku un apcep sviestā. Pievieno zaļos zirnīšus, kukurūzu, čili, sāli un piparus pēc garšas. Sautē 2-3 minūtes, jo zirnīšus nepieciešams tikai nedaudz apsautēt, lai tie nezaudētu kraukšķīgumu un krāsu.

Tad pieliek sagrieztu piparmētru un sulu no ½ laima.

Pasniedz kopā ar butes fileju, ko apslacina ar atlikušo laima sulu. Ja nepieciešams, butes filejai uzber vēl pavisam nedaudz sāls un piparu.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes