Butes fileja ar zirnīšiem un kukurūzu
-
Gatavošana 30min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Butes fileja (svaiga vai saldēta)400 g
-
Zaļie zirnīši (svaigi lobīti vai saldēti)3 šķipsniņa (-s)
-
Saldā kukurūza (vārīta, konservēta vai saldēta)3 šķipsniņa (-s)
-
Laims1 gab.
-
Sviests ar zaļumiem2 ēdamk.
-
Svaigas piparmētras1 sauja (-s)
-
Ķiploki2 daiva (-s)
-
Svaigs čili0.5 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ja butes filejai ir āda, to noņem. Fileju sagriež divos gabalos. Sakarsētā pannā liek vienu ēdamkaroti sviesta un zivi cep uz mērenas liesmas 3-4 minūtes no katras puses.
Smalki sagriež ķiploku un apcep sviestā. Pievieno zaļos zirnīšus, kukurūzu, čili, sāli un piparus pēc garšas. Sautē 2-3 minūtes, jo zirnīšus nepieciešams tikai nedaudz apsautēt, lai tie nezaudētu kraukšķīgumu un krāsu.
Tad pieliek sagrieztu piparmētru un sulu no ½ laima.
Pasniedz kopā ar butes fileju, ko apslacina ar atlikušo laima sulu. Ja nepieciešams, butes filejai uzber vēl pavisam nedaudz sāls un piparu.