Cafe con miel

  • Gatavošana 5min
  • Viegli
Cafe con miel
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Sastāvdaļas

  • Melna kafija
     200 ml
  • Piens vai tā alternatīva
     50 ml
  • Medus
     2 tējk.
  • Vaniļas ekstrakts
     0.06 tējk.
  • Kanēlis
     0.06 tējk.
  • Muskatrieksts
     1 šķipsniņa (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cafe con Miel (spāņu valodā – kafija ar medu) ir spāņu kafijas dzēriens, kam tiek piedēvētas didžestīva īpašības. Tas ir lielisks deserta dzēriens vai arī izcils pēcpusdienas enerģijas lādiņš.

Pagatavo kafiju – vislabāk, ja tā ir gaiša grauzdējuma kafija ar vieglu skābenumu.
Pārlej kafiju katliņā un pievieno pienu vai tā alternatīvu. Tā kā šajā receptē ir bagātīga garšu buķete, iesaku garšā neitrālu alternatīvu.
Sildi dzērienu uz lēnas uguns, nevārot to.
Pievieno vaniļu, kanēli un medu un samaisi, lai dzēriens būtu viendabīgs.
Pārlej krūzītē un pievieno svaigi uzrīvētu muskatriekstu.

Līdzīgas receptes

Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Aperol Spritz

5min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti