Cāļa cepetis ar burkāniem

  • Gatavošana 1h 10min
  • Vidēji grūti
Cāļa cepetis ar burkāniem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Ķekavas cāļa cepetis
     1 gab.
  • Burkāni
     1 kg
  • Eļļa
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.

Glazūrai

  • Miso pasta
     2 ēdamk.
  • Eļļa
     1 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Ķiploks (sakapāts)
     2 daiva (-s)
  • Čili pārslas
     1 Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo vai tikai nomazgā burkānus un sagriez vienāda lieluma gabalos.
Apslaki ar eļļu, sāli un liec cepešpannā.
Cepešpannai virsū liec resti ar cepeti, pirms tam to pārgriežot uz pusēm pa mugurkaulu.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos aptuveni 40 minūtes.
Pa to laiku sajauc glazūru.
Burkānus izņem no cepeškrāsns un apsmērē ar miso glazūru.
Liec atpakaļ krāsnī un cep, līdz viss gatavs, – aptuveni vēl 20 minūtes.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli