Cāļa un kokosa buljonzupa ar dārzeņu nūdelēm

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli
Cāļa un kokosa buljonzupa ar dārzeņu nūdelēm
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Cāļu stilbi
     1 kg
  • Burkāni
     2 gabali
  • Sīpoli
     2 gabali
  • Ķiploks
     1 gabali
  • Seleriju kāti
     2 gabali
  • Sojas mērce
     2 ēdamk.
  • Sāls pēc garšas
     
  • Itāļu garšvielu maisījums
     2 ēdamk.
  • Ūdens
     3 L

  • Kokosa piens
     400 ml
  • Burkāni
     2 gabali
  • Cukīni
     2 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Buljona sastāvdaļas liec lielā katlā un uzvāri.
Nosmel putas, samazini temperatūru, lai buljons nevārās, bet tvaiko.
Gatavo buljonu vismaz stundu.
Nokās buljonu, lai katlā paliek tikai šķidrums.
Buljonam pievieno kokosa pienu, alternatīva var būt arī kausētais siers, ja negaršo kokoss.
Sagriez nūdelēs burkānu un cukīni.
Attīri vistas gaļu no kaula.
Zupā vispirms liec burkānu nūdeles, vāri 2 minūtes, tad pievieno cukīni un vāri vēl minūti.
Plucināto vistas gaļu vari pasniegt atsevišķi vai pievienot zupai atkarībā no ēšanas paradumiem

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli