Cāļu aknu pastēte ar ābolu želeju
-
Gatavošana 3h 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pastēte
-
Cāļa aknas500 g
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Ābols1 gab.
-
Sāls1 tējk.
-
Saldais paprikas pulveris1 ēdamk.
-
Brendijs40 ml
-
Vistas buljons70 ml
-
Sviests160 g
Želeja
-
Citrona sula3 ēdamk.
-
Āboli3 gab.
-
Ūdens50 ml
-
Želejcukurs80 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sīpolu, ķiploku un ābolu sagriez mazākos gabalos.
Attīri cāļu aknas un sagriez mazākos gabalos.
Pannā karsē aptuveni 40 g sviesta un apcep sīpolu, ķiploku un ābolu.
Pievieno aknas un maisot sautē dažas minūtes.
Pielej brendiju un izdedzini alkoholu.
Pielej karstu buljonu, garšvielas un savāri visu.
Aknas liec blenderī un mal pieliekot atlikušo sviestu.
Pildi traukā un ļauj tam padzist.
Pagatavo ābolu želeju. Novāri ābolus (bez mizas un serdes) ūdenī ar citronu, samal.
Liec karsēties kopā ar želejcukuru.
Pārlej uzmanīgi pastētei pa virsu un liec atdzesēt pilnībā, ledusskapī.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.