Cannelloni - pildīti makaroni ar maltu tītara gaļu

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Cannelloni - pildīti makaroni ar maltu tītara gaļu
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Sīpols
     1 gabali
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Malta tītara gaļa
     250 g
  • Sāls
     0.5 ēdamk.
  • Cannelloni makaroni
     250 g
  • Biezpiens
     500 g
  • Olas
     2 gabali
  • Mozzarella siers (sarīvēts)
     500 g
  • Saldais krējums
     50 ml
  • Tomātu vai picas mērce
     400 g
  • Pētersīļi (smalki sakapāti)
     1 bunte (-s)
  • Bazilika lapiņas (smalki sakapātas)
     12 gabali
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Vidusjūras vai picas garšvielas
     2.5 ēdamk.
  • Piecu piparu maisījums
     2 ēdamk.
  • Rīvēts Parmas siers
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 7 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sātīgi un sulīgi pildīti makaroni ar tītara gaļu - Ideāli piemēroti ģimenes vakariņām! 🍝

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Pannā sakarsē olīveļļu, pievieno tītara gaļu, ēdamkaroti garšvielu, ēdamkaroti piparu un sāli.
Cep 7 minūtes, gaļu sadrumstalojot. Bļodā sajauc biezpienu, atlikušās garšvielas un piparus, olas, Mozzarella, pētersīļus, baziliku un ķiplokus.
Piepildi cannelloni ar šo maisījumu. Tomātu mērci sajauc ar saldo krējumu. Cepamformā (33 × 25 cm) ielej 50 ml mērces, pārējo pievieno gaļai.
Piepildītos makaronus liec formā, pārlej ar gaļas mērci un pārkaisi ar Parmas sieru. Pārklāj ar foliju un cep 20 minūtes.
Noņem foliju, un cep vēl 10 minūtes. Ja vēlies, pasniedz ar zaļajiem salātiem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tako zupa

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Baklažānu salāti

40min • Viegli