Sastāvdaļas
-
Cūkgaļas kakla karbonāde1 kg
-
Sāls40 g
-
Sīpoli2 gab.
-
Ķiploks1 gabali
-
Ābolu etiķis50 ml
-
Melleņu sīrups50 ml
-
Minerālūdens gāzēts100 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Iesaka Rimi Gardēdis Mārtiņš Sirmais: “Latvieši spēku ņem no smeķīgas gaļas, kas gatavota uz dzīvas uguns! Lai jauka diena, labi garšo un lietus līst Lietuvā!”
Cūkgaļu nosusina, sagriež 3x3cm gabalos. Bez marinādes vai garšvielām sprauž uz metāla iesmiem un liek ledusskapī atdzesēties.
Minerālūdens pudelē ieber sāli un iespiež ķiploku. Pudeles korķī izdur caurumus, lai, cepot gaļu uz uguns, to var apslacīt ar sagatavoto maisījumu.
Sagatavo masu, kurā pēc tam likt izcepto gaļu - sīpolus sagriež nelielās daiviņās, apslaka ar melleņu sīrupu un etiķi, kārtīgi samaisa.
Iekurina grilu un ļauj uzkarst līdz ogles kļūst baltas. Cepjot gaļu, temperatūru regulē ar vēdekli un ik pa laikam uzlej sagatavoto minerālūdens maisījumu. Cep nesteidzoties, aptuveni 20 minūtes.
Kad gaļa sacepta, liek sīpolu un melleņu sīrupa masā un notur 10 minūtes, lai iemarinējas un nedaudz atdziest.