Cepeškrāsnī cepti sakņu dārzeņi

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Cepeškrāsnī cepti sakņu dārzeņi

Sastāvdaļas

  • Sarkanā biete
     1 gab.
  • Liels burkāns
     1 gab.
  • Kālis
     75 g
  • Pastinaks
     1 gab.
  • Balzametiķis
     1 ēdamk.
  • Šķidrs medus
     1 tējk.
  • Rapšu eļļa
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Rozmarīns
      pāris zariņi

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cepeškrāsnī cepti krāsaini sakņu dārzeņi ar brīnišķīgām balzametiķa, medus un rozmarīna garšas niansēm. Krāsnī gatavotie dārzeņi lieliski garšos kopā ar karstu jogurta mērci un krāsnī ceptu vistas kājiņu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225°C temperatūrai.
Sakņu dārzeņus notīra un sagriež 2–3 cm lielos gabalos. Liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, vai nelielā traukā, kas paredzēts cepšanai cepeškrāsnī.
Apslaka ar balzametiķi, medu un eļļu. Pievieno sāli un piparus. Samaisa.

Sakņu dārzeņus cep cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes, līdz tie ir mīksti, bet nedaudz stingri. Var rotāt ar rozmarīna zariņiem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli