Cepta pīles fileja ar biešu un kartupeļu biezeni un balzametiķa mērci
-
Gatavošana 35min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Pīles fileja360 g
-
Sāls2 šķipsniņa (-s)
-
Vīnogu kauliņu eļļa1 ēdamk.
-
Bietes300 g
-
Kartupeļi100 g
-
Olīveļļa Extra Virgin1 Ēdamkarote
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Mērce
-
Balzamiko etiķis2 ēdamk.
-
Olīveļļa Extra Virgin2 Ēdamkarote
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Smeķīga maltīte divām personām
Liec vārīt bietes ar kartupeļiem. Sagriez smalkāk, vai vislabāk vāri augstspiediena katlā.
Kad bietes ar kartupeļiem novārījušās, nokās lieko šķidrumu un saspied biezenī, pievienojot eļļu un sāli.
Paralēli pagatavo pīli. Iegriez pīles ādā (līdz pus ādai) strēmelītes, lai cepot tā nelocītos un kļūtu kraukšķīga.
Pīli cep uz pannas ar ādu uz leju. Cep 1-2 minūtes, tad apgriez uz otru pusi un cep vēl 2 minūtes.
Tad, atkarībā no filejas biezuma, liec cepeškrāsnī izcepties līdz vidējai gatavībai. 180 grādos aptuveni 7-9 minūtes.
Ļauj pīlei pastāvēt, lai sulas savelkas filejā.
Uzservē šķīvjus, liec biezeni, tad sagrieztu pīli. Pievieno mērci, sajaucot balzametiķi ar olīveļļu.