Sastāvdaļas
-
Ziedkāposts400 g
-
Sāls1 ēdamk.
-
Taco garšvielas2 ēdamk.
-
Vīnogu kauliņu eļļa4 ēdamk.
-
Liels avokado1 gab.
-
Tomāts150 g
-
Gurķis200 g
-
Redīsi150 g
-
Maurloki1 tējk.
-
Piparmētras1 ēdamk.
-
Olīveļļa Extra Virgin2 ēdamk.
-
Laima miziņa0.5 gab.
-
Skābais krējums4 ēdamk.
-
Mērce Salsa4 ēdamk.
-
Tako laiviņas Rimi Planet12 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katlā uzvāri ūdeni, un, kad verdošs, pieliec sāli un liec iekšā puķkāpostu ar zieda daļu uz leju. Vāri 10 minūtes.
Tikmēr sakarsē krāsni 210 grādus karstu.
Nokās puķkāpostu, liec uz pannas, uzlej eļļu, uzber garšvielas un iemasē.
Liec krāsnī cepties 40 min-1 stundu, kamēr kļūst zeltains.
Izņem un sadali mazākās galviņās.
Avokado (saspaidītu ar dakšiņu) samaisi ar tomātu (smalki sakapātu), 1 ēd. k. eļļas, sāli un pipariem.
Gurķus (plāni sagrieztus) samaisi ar redīsiem (plāni sagrieztiem), maurlokiem (smalki sakapātiem), piparmētru (smalki sakapātu), sāli, pipariem un 1 ēd. k. eļļu.
Krējumu samaisi ar laima miziņu (smalki sarīvētu).
Pasniedz: tako laiviņā liec tomātus, avokado, salsu, puķkāpostus un krējumu.