Cepta puķkāposta tako

  • Gatavošana 1h 20min
  • Vidēji grūti
Cepta puķkāposta tako
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Ziedkāposts
     400 g
  • Sāls
     1 ēdamk.
  • Taco garšvielas
     2 ēdamk.
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     4 ēdamk.
  • Liels avokado
     1 gab.
  • Tomāts
     150 g
  • Gurķis
     200 g
  • Redīsi
     150 g
  • Maurloki
     1 tējk.
  • Piparmētras
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     2 ēdamk.
  • Laima miziņa
     0.5 gab.
  • Skābais krējums
     4 ēdamk.
  • Mērce Salsa
     4 ēdamk.
  • Tako laiviņas Rimi Planet
      12 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā uzvāri ūdeni, un, kad verdošs, pieliec sāli un liec iekšā puķkāpostu ar zieda daļu uz leju. Vāri 10 minūtes.

Tikmēr sakarsē krāsni 210 grādus karstu.

Nokās puķkāpostu, liec uz pannas, uzlej eļļu, uzber garšvielas un iemasē.

Liec krāsnī cepties 40 min-1 stundu, kamēr kļūst zeltains.

Izņem un sadali mazākās galviņās.

Avokado (saspaidītu ar dakšiņu) samaisi ar tomātu (smalki sakapātu), 1 ēd. k. eļļas, sāli un pipariem. 

Gurķus (plāni sagrieztus) samaisi ar redīsiem (plāni sagrieztiem), maurlokiem (smalki sakapātiem), piparmētru (smalki sakapātu), sāli, pipariem un 1 ēd. k. eļļu. 

Krējumu samaisi ar laima miziņu (smalki sarīvētu). 

Pasniedz: tako laiviņā liec tomātus, avokado, salsu, puķkāpostus un krējumu.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli