Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Cepta sviesta ķirbja, zilā siera un timiāna tarte
-
Gatavošana 2h 5min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Mīkla
-
Milti225 g
-
Sviests125 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Pildījums
-
Eļļa1 Ēdamkarote
-
Lieli sarkanie sīpoli2 gab.
-
Lielas olas3 gab.
-
Saldais krējums300 ml
-
Zilais siers125 g
-
Svaigs timiāns1 šķipsniņa (-s)
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Sviesta ķirbis
-
Sviesta ķirbis700 g
-
Eļļa2 Ēdamkarote
-
Timiānspēc garšas
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzsilda krāsni uz 200°C.
Sagriež sviesta ķribi mazos kubiciņos, saliek uz cepampannas, kas pārklāta ar cepampapīru, apslaka ar eļļu, pārber ar timiānu, sāli un pipariem. Liek cepties uz 40 min vai līdz tas ir mīksts. Izņem un ļauj atdzist.
Pannā uzkarsē eļļu. Pievieno sagrieztos sīpolus, pārkaisa ar sāli un apcep pannā apmēram 10 minūtes. Noņem no uguns un ļauj atdzist.
Bļodā ieber miltus, sāli un aukstu sviestu, sagrieztu kubiņos. Ar rokām maisa, līdz izveidojas drumstalota masa. Ieliek ledusskapī uz 15-20 minūtēm.
Jaunā bļodā sakuļ olas ar saldo krējumu, pieliek timiāna lapiņas, sāli un piparus.
Krāsns temperatūru samazina uz 180°C.
Tartes formā izklāj mīklu. Ar dakšiņu izdur caurumiņus. Liek cepties uz 10-15 minūtēm, līdz mīkla ir zeltaini brūna.
Izņem no krāsns, ļauj nedaudz atdzist, pirms ņem ārā no cepamformas.
Pasniedz siltu.
Izņem no krāsns, ieber cepto ķirbi, zilo sieru un apceptos sīpolus. Pārlej ar olu masu. Uzber pa virsu pāris timiāna lapiņas un liek cepties uz 30-35 min.