Cepta vista parmezānā ar Briseles kāpostu un sarkano kāpostu rīsu salātiem
-
Gatavošana 45min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Salāti
-
Saldētu pupiņu maisījums250 g
-
Baltais sīpols1 gab.
-
Smaržīgā mirrapēc garšas
-
Citrona sula0.5 gab.
-
Romiešu salāti Little Gem2 gab.
-
Briseles kāpostu un sarkano kāpostu rīsi250 g
Vista
-
Olas1 gab.
-
Rīvēts parmezāns100 g
-
Ūdens50 ml
-
Kviešu milti100 g
-
Sālspēc garšas
-
Plānās vistas filejas650 g
-
Eļļa1 ēdamk.
-
Sviests1 ēdamk.
-
Piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Salāti: Atkausē pupiņu maisījumu.
Sīpolu nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Sakapā smaržīgo mirri. Izspiež citrona sulu. Salātus attīra un nolauž lapas.
Atlikušos Briseles kāpostu un sarkano kāpostu rīsus sajauc ar pupiņām, sīpolu, smaržīgo mirri, citronu sulu un olīveļļu. Pievieno sāli un piparus.
Vista: Bļodā sakuļ olas, parmezānu, ūdeni un 1 daļu Briseles kāpostu un sarkano kāpostu rīsu (4 porcijām). Šķīvī ieber miltus.
Apkaisa vistu ar sāli un pipariem, apviļā miltos un iemērc olu kultenī.
Vistu cep uz pannas eļļā un sviestā uz vidēji lielas uguns, līdz tā zeltaini brūna – 5 minūtes no katras puses.