Cepta vista parmezānā ar Briseles kāpostu un sarkano kāpostu rīsu salātiem

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Cepta vista parmezānā ar Briseles kāpostu un sarkano kāpostu rīsu salātiem

Sastāvdaļas

Salāti

  • Saldētu pupiņu maisījums
     250 g
  • Baltais sīpols
     1 gab.
  • Smaržīgā mirra
      pēc garšas
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Romiešu salāti Little Gem
      2 gab.
  • Briseles kāpostu un sarkano kāpostu rīsi
     250 g

Vista

  • Olas
     1 gab.
  • Rīvēts parmezāns
     100 g
  • Ūdens
     50 ml
  • Kviešu milti
     100 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Plānās vistas filejas
     650 g
  • Eļļa
     1 ēdamk.
  • Sviests
     1 ēdamk.
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Palutiniet garšas kārpiņas ar šo gardo un veselīgo ēdienu! Vistai parmezāna panējumā uz šķīvja piebiedrojas Briseles kāpostu un sarkano kāpostu rīsi, kas sajaukti ar pupiņām, sīpoliem, smaržīgo mirri, citronu sulu un olīveļļu. Pasniedz uz romiešu salātu lapām un pārkaisa ar parmezāna skaidiņām.

Salāti: Atkausē pupiņu maisījumu.

Sīpolu nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Sakapā smaržīgo mirri. Izspiež citrona sulu. Salātus attīra un nolauž lapas.

Atlikušos Briseles kāpostu un sarkano kāpostu rīsus sajauc ar pupiņām, sīpolu, smaržīgo mirri, citronu sulu un olīveļļu. Pievieno sāli un piparus.

Vista: Bļodā sakuļ olas, parmezānu, ūdeni un 1 daļu Briseles kāpostu un sarkano kāpostu rīsu (4 porcijām). Šķīvī ieber miltus.

Apkaisa vistu ar sāli un pipariem, apviļā miltos un iemērc olu kultenī.

Vistu cep uz pannas eļļā un sviestā uz vidēji lielas uguns, līdz tā zeltaini brūna – 5 minūtes no katras puses.

Salātu lapas novieto uz šķīvja un virsū liek Briseles kāpostu un sarkano kāpostu rīsu salātus. Pasniedz ar vistu.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli