Cepti kartupeļi ar ceptām garnelēm tomātu mērcē

  • Gatavošana 55min
  • Viegli
Cepti kartupeļi ar ceptām garnelēm tomātu mērcē
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Kartupeļi

  • Eko kartupeļi
     800 g
  • Vīnogu kauliņu eļla
     30 ml
  • Rozmarīna lapas
      1 kāts
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)

Garneles

  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Garneles
     350 g
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Tomātu pasta
     2 ēdamk.
  • Tomāti savā sulā (gabaliņos)
     390 g
  • Medus vai Demerara cukurs
     1 ēdamk.
  • Pētersīļi
     1 sauja (-s)
  • Apelsīna miza
     0.33 gab.
  • Kūpināta paprika
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē lielu pannu un ielej eļļu, pievieno kartupeļus (mazos kubiņos) un sāli.

Cep uz vidēji lielas liesmas, ik pa laikam maisot, lai tie daļēji kļūst brūni, bet daļēji vēl ir gaiši. Cep, kamēr gatavs, apmēram 20-30 minūtes.

Piecas minūtes pirms cepšanas beigām iemaisi rozmarīnu un caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, vēl nedaudz pacep.

Paralēli pannā sakarsē eļļu, liec smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus, un sāli, pasautē 5 minūtes.

Tad pievieno tomātu pastu un cep maisot 1 minūti.

Pievieno tomātus, smalki sarīvētu apelsīna mizu, cukuru, papriku (ja izmanto) un sautē 10 minūtes.

Beigās pievieno garneles (tām pirms tam pilnībā notīri čaulas), iemaisi sakapātus pētersīļus, uzliec vāku un pasautē vēl kādas 10 minūtes.

 

Pasniedz, traukā liekot kartupeļus un pa virsu vai blakus tomātu garneles.

Līdzīgas receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs buljons

1h 20min • Viegli