Sastāvdaļas
Kartupeļi
-
Eko kartupeļi800 g
-
Vīnogu kauliņu eļla30 ml
-
Rozmarīna lapas1 kāts
-
Ķiploks1 daiva (-s)
Garneles
-
Sarkanais sīpols1 gab.
-
Garneles350 g
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Tomātu pasta2 ēdamk.
-
Tomāti savā sulā (gabaliņos)390 g
-
Medus vai Demerara cukurs1 ēdamk.
-
Pētersīļi1 sauja (-s)
-
Apelsīna miza0.33 gab.
-
Kūpināta paprikapēc garšas
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē lielu pannu un ielej eļļu, pievieno kartupeļus (mazos kubiņos) un sāli.
Cep uz vidēji lielas liesmas, ik pa laikam maisot, lai tie daļēji kļūst brūni, bet daļēji vēl ir gaiši. Cep, kamēr gatavs, apmēram 20-30 minūtes.
Piecas minūtes pirms cepšanas beigām iemaisi rozmarīnu un caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, vēl nedaudz pacep.
Paralēli pannā sakarsē eļļu, liec smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus, un sāli, pasautē 5 minūtes.
Tad pievieno tomātu pastu un cep maisot 1 minūti.
Pievieno tomātus, smalki sarīvētu apelsīna mizu, cukuru, papriku (ja izmanto) un sautē 10 minūtes.
Beigās pievieno garneles (tām pirms tam pilnībā notīri čaulas), iemaisi sakapātus pētersīļus, uzliec vāku un pasautē vēl kādas 10 minūtes.
Pasniedz, traukā liekot kartupeļus un pa virsu vai blakus tomātu garneles.