Cepti kartupeļi ar vegānisko biezpienu

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Cepti kartupeļi ar vegānisko biezpienu
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     4 gabali
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Čili eļļa
     2 ēdamk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Cietais tofu
     150 g
  • Bez piedevu sojas jogurts
     3 ēdamk.
  • Citrons
     0.5 gabali
  • Galda etiķis
     1 ēdamk.
  • Loki
     1 bunte (-s)
  • Sāls pēc garšas
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Jaunie kartupelīši ar vegānisko biezpienu - klasiska latviešu virtuves maltīte augu valsts piekritējiem.

Kartupeļus novāri sālsūdenī ar visu mizu, līdz tie mīksti.
Nokās un, spiežot ar stampiņu, nedaudz saplacini tā, lai tie mazliet izšķīst, bet neizjūk pavisam.
Ķiplokus un pētersīļus smalki sakapā.
Kartupeļus kārto uz cepamās pannas. Uz katra kartupeļa lej nedaudz čili eļļas, šķipsnu sāls un sakapātos ķiplokus un pētersīļus.
Kartupeļus liec krāsnī cepties 180 grādos uz 20–30 minūtēm, līdz tie vietām brūni un viegli kraukšķīgi.
Pa to laiku sadrupini tofu mazos gabaliņos, iemaisi jogurtu un pievieno citrona sulu, galda etiķi un sāli pēc garšas.
Smalki sagriez lociņus un pievieno jaunradītajam vegāniskajam biezpienam.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pildīti tomāti

30min • Viegli