Cepti ķirbji ar lēcām un dārzeņiem

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Cepti ķirbji ar lēcām un dārzeņiem
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Mazi cepamie ķirbji
     2 gab.
  • Eļļa
      Cepšanai
  • Sāls, pipari
      Pēc garšas
  • Rozmarīns
      Pēc garšas
  • Muskatrieksts
      Pēc garšas

Pildījumam

  • Cukini
     0.5 gabali
  • Dzeltenā paprika
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Melnās sezama sēklas
     2 ēdamk.
  • Čili pipars
     0.25 gab.
  • Tomāts
     1 gab.
  • Lēcas
     150 g
  • Kokosa krēms
     100 g
  • Siers
     150 g
  • Pesto
     1 ēdamk.
  • Siers
      Pēc izvēles dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nogriez ķirbjiem augšpusi, atdalot kā vāciņu.
Izgreb sēklas, apslaki ar eļļu, uzkaisi garšvielas.
. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī aptuveni 30 minūtes jeb kamēr ķirbis ir pusgatavs.
Gatavo pildījumu: olīveļļā apcep sasmalcinātus dārzeņus, pievieno garšvielas, novāri sālsūdenī lēcas, pievieno dārzeņiem, pielej kokosa krēmu un samaisi.
i. Pildi pusceptajā ķirbī un cep vēl aptuveni 30–40 minūtes.
. Vari papildināt ar sasmalcinātu sieru, mocarellas siera bumbiņām, pesto u.tml.
Pasniedzot pārkaisi zaļumus un sieru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Klasiskais rasols

1h • Viegli