Cepti ķirbji ar lēcām un dārzeņiem

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Cepti ķirbji ar lēcām un dārzeņiem
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Mazi cepamie ķirbji
     2 gab.
  • Eļļa
      Cepšanai
  • Sāls, pipari
      Pēc garšas
  • Rozmarīns
      Pēc garšas
  • Muskatrieksts
      Pēc garšas

Pildījumam

  • Cukini
     0.5 gabali
  • Dzeltenā paprika
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Melnās sezama sēklas
     2 ēdamk.
  • Čili pipars
     0.25 gab.
  • Tomāts
     1 gab.
  • Lēcas
     150 g
  • Kokosa krēms
     100 g
  • Siers
     150 g
  • Pesto
     1 ēdamk.
  • Siers
      Pēc izvēles dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nogriez ķirbjiem augšpusi, atdalot kā vāciņu.
Izgreb sēklas, apslaki ar eļļu, uzkaisi garšvielas.
. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī aptuveni 30 minūtes jeb kamēr ķirbis ir pusgatavs.
Gatavo pildījumu: olīveļļā apcep sasmalcinātus dārzeņus, pievieno garšvielas, novāri sālsūdenī lēcas, pievieno dārzeņiem, pielej kokosa krēmu un samaisi.
i. Pildi pusceptajā ķirbī un cep vēl aptuveni 30–40 minūtes.
. Vari papildināt ar sasmalcinātu sieru, mocarellas siera bumbiņām, pesto u.tml.
Pasniedzot pārkaisi zaļumus un sieru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli