Cepti rudens dārzeņi tomātu mērcē ar panko rīvmaizi

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Cepti rudens dārzeņi tomātu mērcē ar panko rīvmaizi
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

  • Dažādi rudens dārzeņi (piem., burkāni, pastinaki, kāļi, bietes u. c.)
     1 kg
  • Ķiploks
     1 gabali
  • Sīpols
     1 gab.
  • Tomātu pasta
     2 ēdamk.
  • Tomāti savā sulā
     800 g
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Kale kāposts
     1 bunte (-s)
  • Picas garšvielas Santa Maria
     1 ēdamk.
  • Tabasko mērce
      pēc garšas
  • Panko rīvmaize
     150 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Dārzeņus nomizo un sagriez palielos gabalos.
Kārto dārzeņus kopā ar ķiploku daiviņām cepamtraukā, apslaki ar olīveļļu un uzber šķipsnu sāls un melno piparu.
Liec dārzeņus 180 grādu karstā cepeškrāsnī uz 30–45 minūtēm atkarībā no tā, kādus dārzeņus esi izvēlējies.
Smalki sakapā sīpolu.
Katliņā uz vidējas uguns apcep sīpolu, pievieno tomātu pastu un tomātus savā sulā.
Pievieno picas garšvielu un šķipsnu sāls un cukura.
Vāri, līdz mērce nedaudz sabiezējusi.
Pašās beigās mērcei pievieno kale kāpostu un vāri vēl minūti.
Pārlej tomātu mērci pāri dārzeņiem, uzkaisi panko rīvmaizi, liec atpakaļ krāsnī un cep, līdz rīvmaize kļūst zeltaini brūna.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes