Cepts ābols ar rostbifu

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Cepts ābols ar rostbifu
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Rostbifa vai kūpināta liellopa šķiņķis
     8 šķēlīte (-s)
  • Āboli
     2 gab.
  • Gorgonzola siers
     50 g
  • Saldais krējums
     20 g
  • Čili pipars
     50 g
  • Rukola
     30 g
  • Balzamiko etiķis
     5 g
  • Upenes
     40 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Zaļumi
      dekorēšanai
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Āboliem izņem serdi, pārgriez uz pusēm. Liec iepriekš sakarsētā krāsnī 175 grādos un cep, kamēr āboli mīksti, bet nejūk ārā. Atdzesē.

Tikmēr pagatavo upeņu mērci: atlaidinātas vai svaigas upenes sablendē, pievieno balzāmetiķi, sāli un piparus.

Pagatavo arī siera krēmu: sieru sajauc ar saldo krējumu un pievieno sīki sakapātu čili.

Ābolā liec rukolu, siera krēmu, tad kārto rostbifa šķēles – divas uz katras ābola pusītes. Pārlej ar upeņu mērci un pārkaisi zaļumus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes