Sastāvdaļas
-
Rostbifa vai kūpināta liellopa šķiņķis8 šķēlīte (-s)
-
Āboli2 gab.
-
Gorgonzola siers50 g
-
Saldais krējums20 g
-
Čili pipars50 g
-
Rukola30 g
-
Balzamiko etiķis5 g
-
Upenes40 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Zaļumidekorēšanai
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Āboliem izņem serdi, pārgriez uz pusēm. Liec iepriekš sakarsētā krāsnī 175 grādos un cep, kamēr āboli mīksti, bet nejūk ārā. Atdzesē.
Tikmēr pagatavo upeņu mērci: atlaidinātas vai svaigas upenes sablendē, pievieno balzāmetiķi, sāli un piparus.
Pagatavo arī siera krēmu: sieru sajauc ar saldo krējumu un pievieno sīki sakapātu čili.
Ābolā liec rukolu, siera krēmu, tad kārto rostbifa šķēles – divas uz katras ābola pusītes. Pārlej ar upeņu mērci un pārkaisi zaļumus.