Sastāvdaļas
-
Brokolis1 gab.
-
Tomāti2 gab.
-
Cietais siers30 g
-
Svaigs baziliks1 sauja (-s)
-
Grauzdēti lazdu rieksti50 g
-
Kaperi50 g
-
Baltā vīna etiķispēc garšas
-
Kūpināta paprika1 ēdamk.
-
Kumīns1 ēdamk.
-
Kajenas pipari1 pēc garšas
-
Olīveļļa100 ml
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Brokoli liec verdošā ūdenī uz minūti noblanšēties.
Uzsilda olīveļļu un ātri nofritē paprikas pulveri, kajenas piparus un kumīnu.
Tad šo eļļu pārlej pāri brokolim.
Brokoli liec krāsni 180 grādos uz 20 minūtēm.
Tomātus noblanšē un noņem miziņu, tad tos griez smalkos kubiņos.
Kaperus un grauzdētus lazdu riekstus griez smalkāk un sajauc kopā ar tomātiem.
Pie tomātiem pieliec klāt bazilika lapas, pievieno olīveļļu, sāli un baltvīna etiķi. Brokli pasniedz siltu ar tomātu salsu un svaigi rīvētu sieru pāri.